Μια ελαφριά και νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να την φτιάξουμε είτε νηστεύουμε είτε όχι. Θα την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά :
- 100 γρ. κιμάς σόγιας.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 1 βρασμένη πατάτα.
- 1 βρασμένο καρότο.
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί.
- 2 κ.σούπας τριμμένη φρυγανιά.
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 2 κ.γλυκού ξερός δυόσμος.
- 2 κ.σούπας αλεύρι.
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο.
- Πάπρικα.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τον κιμά για 20 λεπτά. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Μουλιάζουμε σε νερό τις φέτες ψωμιού και αφαιρούμε την κόρα. Τις στραγγίζουμε καλά.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.