Πως να αντιμετωπίσεις ένα βραδινό υπερφαγικό επεισόδιο



Έχεις παρατηρήσει ότι τις βραδινές ώρες (έχοντας φάει κανονικά μεσημεριανό) σε πιάνει έντονη επιθυμία για φαγητό; Ειδικά μία επιθυμία για εναλλαγή αλμυρού-γλυκού που μπορεί να κρατήσει ώρες; Πως θα μπορούσες να αντιμετωπισεις άμεσα και πρακτικά ένα τέτοιου τύπου βραδινό υπερφαγικό επεισόδιο;

Δοκίμασε να προετοιμάζεις από το προηγούμενο βράδυ κάποια ελαφριά και χορταστικά γεύματα, έχοντας στο μυαλό σου ότι αν πάθεις υπερφαγικό επεισόδιο, θα φας αποκλειστικά και μόνο από αυτά.

5 εύκολα στην παρασκευή γεύματα

  • 500 ml ασπράδια αυγού με ντομάτα στο αντικολλητικό με ελάχιστο λάδι (σαν στραπατσάδα). Πρόσθεσε πάπρικα, κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Το θερμιδικό σύνολο αυτού του γεύματος δεν ξεπερνάει τις 300 θερμίδες! Μπορείς να το συνοδέψεις με 2 φρυγανιές τύπου Wasa.
  • Ψητό κοτόπουλο στήθος με κολοκυθάκια βραστά και καστανό ρύζι με ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Το συγκεκριμένο γεύμα δεν ξεπερνάει τις 300-350 θερμίδες.
  • Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 2 φρυγανιές τύπου Wasa (περίπου 200 θερμίδες).
  • 200 γραμ. τόνο με πράσινη σαλάτα (π.χ. μαρούλι). Μπορείς να το συνοδέψεις με 2 φρυγανιές. Σύνολο περίπου 350 θερμίδες.
  • 100 γραμ. μοσχαρίσιο μπιφτέκι με (άφθονα) χόρτα και λεμόνι. Ιδανικά, να πιεις και το ζουμί από τα βρασμένα χόρτα σαν ρόφημα! Προσοχή στο ελαιόλαδο να μην ξεπερνάει την 1 κ.σ. (μπορείς φυσικά και να το παραλείψεις αν θέλεις). 350 θερμίδες.

Τα παραπάνω γεύματα είναι ιδανικά καθώς έχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, θα σε χορτάσουν και θα σε βοηθήσουν με την ΕΝΤΟΝΗ επιθυμία για junk food και για γλυκά 😉

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, κάνω online προσωπικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών διατροφής. Αν σας ενδιαφέρει προσωπική συνεδρία (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) επικοινωνήστε μαζί μου ή στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php