Μια ελαφριά και Χριστουγεννιάτικη συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα με τζίντζερ. Είναι πολύ νόστιμη και οικονομική. Θα χρειαστούμε ½ πορτοκαλί κολοκύθα που θα μας βγάλει γύρω στις 5 μερίδες. Την έφτιαξα και την δοκίμασα.
Συνταγή (5 μερίδες)
Υλικά :
- ½ πορτοκαλί κολοκύθα.
- 2 κρεμμύδια.
- 3 πατάτες.
- 3 κρεμμύδια.
- 4 πράσα.
- 1 τζίντζερ.
- Ελαιόλαδο.
- 1 κ.γλυκού πάπρικα.
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών. (Γράφω οδηγίες για να φτιάξουμε εύκολο σπιτικό).
- Γιαούρτι.
- 2 καρότα.
- Σέλινο.
- Σκόρδο.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών. Σε 1 λίτρο νερό προσθέτουμε 2 καρότα, σέλινο, 2 πράσα, 1 κρεμμύδι, σκόρδο (2 σκελίδες), και λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 25-30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Είναι έτοιμος για χρήση.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα (την κολοκύθα, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα 2 πράσα). Προσθέτουμε το gigner τριμμένο και την πάπρικα.Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 10 λεπτά.
- Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και κατεβάζουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
- Τέλος, σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και φρέσκο πιπέρι!
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.