Είναι πολύ νόστιμα, με μόλις 250 θερμίδες ανά μπιφτέκι, πικάντικα και πολύ υγιεινά. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα σπανάκι, αβοκάντο και ντοματίνια.
Συνταγή (6 μπιφτέκια)
Υλικά:
- 1 κιλό γλυκοπατάτες.
- ½ φλιτζάνι κινόα.
- 1 φλιτζάνι βρώμη.
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια.
- 1 κρεμμύδι.
- 2 κ.γ. κύμινο.
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη.
- 1 κ.γ. πάπρικα.
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν.
- ½ κ.γ. αλάτι.
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Ετοιμάζουμε την κινόα. Αρχικά τη ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά. Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και την ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.
- Αλέθουμε ελαφρώς τη βρώμη στο multi (δεν θέλουμε να γίνει σκόνη).
- Στο μπολ με τις γλυκοπατάτες προσθέτουμε την κινόα, τα φασόλια (στραγγισμένα), το κρεμμύδι, το κύμινο, το τσίλι, την πάπρικα, το καγιέν και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη και βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά (όσο τα ψήνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν. Εγώ τα έψησα για 25 λεπτά και βγήκαν μαλακά μέσα).
- Είναι έτοιμα! Τα σερβίρουμε με σαλάτα σπανάκι, αβοκάντο και ντοματίνια.
Καλή απόλαυση 🙂
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές την εμπνεύστηκα από εδώ.