Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο της δίαιτας των 3 ωρών. Είναι απλή και μπορούμε να τη φτιάξουμε για πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό. Συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη στη σωστή αναλογία βάση της συγκεκριμένης δίαιτας.
Συνταγή
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 4 φέτες μπέικον με χαμηλά λιπαρά, κομμένες σε μικρά κομμάτια.
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- 3 μικρές πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.
- Φύλλα από φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα.
- 10 φύλλα φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα.
- 8 ολόκληρα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα.
- 1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
- Λάδι.
- Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Ραντίζουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι, μεσαίου μεγέθους.
- Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και το θυμάρι, και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, το κρεμμύδι μαλακό και οι πατάτες να αποκτήσουν καφέ χρώμα.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο ίδιο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το μπέικον πάνω από τα αυγά.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.
- Σηκώνουμε τις άκρες της ομελέτας και κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε το ωμό αυγό να πάει από κάτω και να ψηθεί.
- Όταν ψηθεί η ομελέτα μας, τη διπλώνουμε και την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Είναι έτοιμη.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε την ομελέτα μας με 1/2 γκρέιπφρουτ, ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο της αρεσκείας μας.