Πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή, την έφτιαξα την δοκίμασα και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα ή σος γιαουρτιού!
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά:
- 150 γρ. ξερά αποφλοιωμένα ρεβίθια.
- 1 κρεμμύδι.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο.
- ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (τα φύλλα).
- 1 κ.γλ. κύμινο.
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο.
- 1-2 πρέζες καυτερό πιπέρι.
- ½ κ.γλ. baking powder.
- 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
- Αλάτι.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ρεβίθια για 60’ μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τα σουρώνουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εγώ χρησιμοποίησα ραβδομπλέντερ) μέχρι να γίνουν σφιχτή αλοιφή. Αν δεν γίνει σφιχτή και στερεή προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό.
- Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπιφτέκια.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο αναποδογυρίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Έτοιμα!
Καλή όρεξη! Τη συνταγή την βρήκα εδώ!