Μια ελαφριά και νηστίσιμη σαλάτα με γαρίδες, μαρούλι, καλαμπόκι, πιπεριές και ντοματίνια. Είναι ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της. Θα την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά :
- 1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες μεσαίες σε μέγεθος.
- 1 μαρούλι.
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι.
- 2 πιπεριές φλωρίνης.
- 2 πράσινες πιπεριές.
- Ντοματίνια.
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
- Το χυμό από 2 λεμόνια.
- ½ ματσάκι άνηθος.
- ½ κ.γλυκού ζάχαρη.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά. Τις καθαρίζουμε.
- Σε ένα ποτήρι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.. Προσθέτουμε στις γαρίδες.
- Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, από πάνω το καλαμπόκι, τις πιπεριές και προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες από το λαδολέμονο.
- Ρίχνουμε το λαδολέμονο.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον άνηθο.
Καλή όρεξη!