Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο της δίαιτας των 3 ωρών. Είναι απλή και μπορούμε να τη φτιάξουμε για μεσημεριανό ή και βραδινό. Συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη στη σωστή αναλογία βάση της συγκεκριμένης δίαιτας.
Συνταγή
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 225-250 γρ. τορτελίνια με τυρί, ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
- 1 1/2 φλιτζάνι κομμένο μπρόκολο.
- 3/4 του φλιτζανιού λεπτοκομμένα καρότα
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο.
- 1/4 του φλιτζανιού ξύδι.
- 1 κ.γλυκού μουστάρδα.
- 1/4 κ.γλυκού μαύρο πιπέρι.
- 1/8 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένος ή πολτοποιημένος φρέσκος βασιλικός.
- 4 φύλλα μαρουλιού.
- 1 φλιτζάνι τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
- 4 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες.
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά. 2 λεπτά πριν από το τέλος, προσθέτουμε το μπρόκολο και τα καρότα. Τα ζυμαρικά πρέπει να είναι τρυφερά και τα λαχανικά τραγανά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, και τα σουρώνουμε ξανα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα ζυμαρικά και τα λαχανικά, προσθέτουμε το βασιλικό και τον αλείφουμε παντού.
- Βάζουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε 4 πιάτα. Πάνω σε κάθε φύλλο βάζουμε 1/4 από τη σαλάτα μας.
- Τέλος, προσθέτουμε σε κάθε πιάτο 1/4 του φλιτζανιού τυρί cottage, και 1 αυγό.