Συνταγή (8-10 μερίδες)
Υλικά :
- 4 φλιτζ. νιφάδες βρώμης.
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια.
- 1 φλ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- 2 κ.σούπας κράνμπερυς ή σταφίδες.
- 1 κ.σούπας καρύδα αποξηραμένη και τριμμένη.
- 1 βανίλια.
- 5 κ.σούπας λάδι καρύδας.
- 5 κ. σούπας μέλι.
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το ανακατεύουμε με το μέλι.
- Προσθέτουμε το λάδι και το μέλι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω σε μια λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).
- Έτοιμη η γκρανόλα μας!
Καλή όρεξη! (Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή και σκέτη, αποτελεί ένα ιδανικό σνακ με καλές θερμίδες που θα μας κρατήσει χορτάτους και θα μας δώσει ενέργεια!).
2 Σχόλια γράψε το δικό σου
Γειά σας στην συνταγή για μπάρες όταν λέτε βανίλια τι εννοείτε?
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας!
Στην συνταγή για μπάρες αναγράφεται εκχύλισμα βανίλιας.
Στην παραπάνω συνταγή για γκρανολα εννοώ σκόνη βανίλιας.
Φιλικά
Τζένη