Συνταγή (16 μπάρες)
Υλικά:
- 180 γρ. νιφάδες βρώμης.
- 60 γρ. σταφίδες.
- 75γρ. ανάλατα αμύγδαλα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε καρύδια.
- 20 γρ. αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα.
- 120 γρ. φυστικοβούτυρο.
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).
- 30 γρ. λάδι καρύδας.
- 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας.
- 2 γρ. αλάτι.
Για τη σοκολάτα:
- 30 γρ. κακάο.
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου.
- 30 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο.
- 2,5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας.
Εναλλακτικά για τη σοκολάτα:
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα.
- 2 κ.σούπας στιγμιαίος καφές.
- 1 χούφτα ανάλατα αμύγδαλα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι (20x20 cm).
- Τοποθετούμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την καρύδα και το αλάτι σε ένα multi. Τα αλέθουμε.
- Βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο multi με τη βρώμη και τα άλλα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα και να κρατάνε.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζουμε με ένα υγρό κουτάλι μέχρι να κάνουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.
- Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το σιρόπι σφενδάμου, το λιωμένο λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μπορούμε επίσης εναλλακτικά να λιώσουμε σε μπεν μαρί λευκή κουβερτούρα, να προσθέσουμε 2 κ.σούπας στιγμιαίο καφέ και 1 χούφτα τριμμένα ανάλατα αμύγδαλα και να ανακατέψουμε καλά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και είναι έτοιμο!
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 16 μπάρες και κάθε μπάρα έχει 200 περίπου καλές θερμίδες.
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ!
Καλή όρεξη!