Μια χορταστική, υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με σολομό που την προτείνω για κυρίως γεύμα.
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά :
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού.
- 1 μαρούλι.
- Ρόκα.
- Ντοματίνια.
- 1 αβοκάντο.
- 2 πορτοκάλια.
- Ελαιόλαδο.
- Μπαλσάμικο.
- Μέλι.
- Μουστάρδα
- Γλυκάνισος.
- Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό ώστε να καλύπτει τα φιλέτα του σολομού.
- Σιγοβράζουμε το νερό με 1-2 κ.σούπας αλάτι, 1 κ.σούπας χοντρό πιπέρι, ½ κ.γλυκού γλυκάνισο, και ½ πορτοκάλι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα του σολομου, και τα σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά. Αν είναι μακρόστενα, με το δέρμα προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τη ρόκα και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο και 1 ½ πορτοκάλι.
- Προετοιμάζουμε την βινεγκρέτ: 2 κ.σούπας ελαιόλαδο, 2 κ.σούπας μπαλσάμικο, 1 κ.γλυκού μέλι, 1 κ.γλυκού μουστάρδα. Την χτυπάμε.
- Ανακατεύουμε την βινεγκρετ στα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το σολομό αφού τον έχουμε καθαρίσει προσεχτικά.
Καλή όρεξη!