Θα φτιάξουμε κρεατόσουπα με λαχανικά. Είναι θρεπτική και πολύ νόστιμη. Εγώ χρησιμοποίησα μοσχάρι, κομμάτι οσομπούκο. Την έφτιαξα και την δοκίμασα. Είναι εξαιρετική και την προτείνω για ένα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα χορταστικό γεύμα!
Συνταγή (4 μερίδες)
Υλικά :
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια (κομμάτι οσομπούκο).
- 3 πατάτες σε κομμάτια μικρά.
- 4 καρότα σε μικρές ροδέλες.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
- 1 πράσο σε χοντρές ροδέλες.
- 2 στικ σέλερι σε χοντρές ροδέλες.
- ½ φλιτζάνι μικρό ζυμαρικό όπως κουσκουσάκι ή πεπονάκι (προαιρετικά).
- Χυμό λεμονιού.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το μοσχάρι να βράσει για 1 ½ ώρα.
- Ελέγχουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό η κατσαρόλα ούτως ώστε το νερό στο τέλος να είναι όσο το αρχικό (γύρω στο 1½ λίτρο).
- Μετά από 1 ½ ώρα βρασίματος προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλερι, και το πράσο, κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για ½ ώρα ακόμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζυμαρικό μας (προαιρετικά), σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 7-10 λεπτά και στο ενδιάμεσο ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το ζυμαρικό.
- Τέλος σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε χυμό λεμονιού!
Καλή όρεξη!