Θα φτιάξουμε ψαρόσουπα με λαχανικά. Είναι θρεπτική και πολύ νόστιμη! Εγώ χρησιμοποίησα σφυρίδα. Την έφτιαξα και την δοκίμασα. Είναι φοβερή και την προτείνω για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα!
Συνταγή (4 μερίδες)
Υλικά :
- 1-1½ κιλό ψάρι σφυρίδα.
- 3 πατάτες σε κομμάτια μεσαία.
- 3 καρότα.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
- 4 κλωνάρια σέλινο.
- ½ φλιτζάνι μικρό ζυμαρικό όπως κουσκουσάκι ή πεπονάκι (προαιρετικά).
- Χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια).
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό γύρω στο 1 ½ λίτρο που ίσα ίσα να το σκεπάζει.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το ψάρι το οποίο το κρατάμε στην άκρη σε μια πιατέλα
- Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το χυμό από τα λεμόνια.
- Βράζουμε τα λαχανικά για ½ ώρα ακόμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζυμαρικό μας (προαιρετικά), σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 7-10 λεπτά και στο ενδιάμεσο ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το ζυμαρικό.
- Τέλος παίρνουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.
Καλή όρεξη!