Ιδανική για γαλακτο-χορτοφάγους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι σόγιας αν νηστεύουμε. Την προτείνω για επιδόρπιο και ως γεύμα σε μια ημέρα αποτοξίνωσης. Μπορούμε να την φτιάξουμε με φρούτα εποχής. Εγώ την έφτιαξα με φράουλες, ακτινίδια και αχλάδια.
Συνταγή
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι φράουλες.
- 3 αχλάδια.
- 3-4 ακτινίδια.
- Το χυμό από 2 πορτοκάλια.
- 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
- 1 κ. σούπας μέλι.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα φρούτα μας σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και 1 κουταλιά μέλι.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
- Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε λίγο γιαούρτι, μια στρώση φρούτα και πάλι μια στρώση γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί μας.
Έτοιμη η φρουτοσαλάτα μας!
Καλή όρεξη!