Πολλές δίαιτες μας προτείνουν σαλάτα για κυρίως γεύμα. Ιδιαίτερα η τονοσαλάτα είναι εύκολη, νόστιμη και με λίγες θερμίδες. Παρακάτω είναι η συνταγή για τονοσαλάτα με καλαμπόκι, φασόλια και πιπεριές, που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε 5 λεπτά και να έχουμε ένα πλήρες γεύμα. Μπορούμε να την απολαύσουμε είτε ακολουθούμε κάποια δίαιτα είτε όχι.
Συνταγή
Υλικά (για 2 μερίδες):
- 2 τόνους σε νερό.
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι.
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια.
- 1 κονσέρβα κόκκινες πιπεριές ψητές σε άλμη.
- Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τους δύο τόνους σε νερό αφού τους έχουμε στραγγίξει.
- Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και προσθέτουμε περίπου 200 γρ., (τα 2/3 της κονσέρβας).
- Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα φασόλια και προσθέτουμε περίπου 200 γρ. (τα 3/4 της κονσέρβας).
- Ψιλοκόβουμε 2 κόκκινες πιπεριές και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά, η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ελάχιστες καυτερές πιπεριές, εφόσον μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις.Τέλος, έχω υπολογίσει τις θερμίδες και αντιστοιχούν σε 400 kcal/ μερίδα, χωρίς την προσθήκη ελαιόλαδου. Με το ελαιόλαδο η μερίδα αγγίζει τις 535 θερμίδες.
Καλή όρεξη!