Η ζυγαριά σου λέει ψέματα!



Ζυγίζεσαι συχνά; Απορείς πως γίνεται να έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στο βάρος σου, ενώ απογοητεύεσαι και στεναχωριέσαι που δεν κατεβαίνει το νούμερο; Μπαίνεις σε φάση λιμοκτονίας; Ξεκινάς τρέξιμο; Ψάχνεις μαγικές δίαιτες;

Η ζυγαριά σου λέει ψέματα!

Σκέψου λίγο μαζί μου... πας τουαλέτα, ζυγίζεσαι μετά και βλέπεις ½ κιλό μείον και φυσικά χαίρεσαι έχοντας την ψευδαίσθηση ότι αδυνάτισες. Πρέπει να σου πω ότι όχι, δεν αδυνάτισες... έχασες απλά νερό. Έφαγες ένα βράδυ πολύ, ζυγίζεσαι την επόμενη ημέρα, βλέπεις 1 κιλό πάνω και τρελενεσαι! Όχι, δεν πήρες ένα κιλό... φαίνονται απλά τα υγρά (κατακράτηση) και το βάρος του φαγητού.

Αδυνατίζω σημαίνει χάνω λίπος με αποτέλεσμα να "μπαίνω" σε πόντους. Για να χάσεις λίπος χρειάζεται να μειώσεις την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη και αν μπορείς να αυξήσεις και την φυσική σου δραστηριότητα. Για να δεις αποτέλεσμα χρειάζεται χρόνος, επιμονή στο στόχο και (συχνά ριζική) αλλαγή στη σχέση με το φαγητό και τις διατροφικές σου συνήθειες. Η προσπάθεια που κάνεις τις περισσότερες φορές θα αργήσει να φανεί στη ζυγαριά και πάλι το νούμερο που θα δεις δεν θα είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό.

Εστίασε καλύτερα στους πόντους και έχε για οδηγό τα ρούχα σου. Αν θέλεις να παρακολουθείς και το βάρος σου για τυπικούς λόγους, τότε προτίμησε να ζυγίζεσαι μία φορά την εβδομάδα, την ίδια ώρα (προτείνω πρωί, μετά την τουαλέτα και πριν το ντους και το πρωινό). Για να είναι ακόμα πιο κοντά στο πραγματικό σου βάρος το νούμερο στη ζυγαριά, την προηγούμενη ημέρα προτίμησε να φας για μεσημεριανό πρωτεΐνη με σαλάτα και κάνε ένα πολύ ελαφρύ γεύμα το βράδυ (π.χ. ομελέτα με λαχανικά για μεσημέρι και τονοσαλάτα για βράδυ).

Σταμάτησε την "συναισθηματική" σχέση με την ζυγαριά. Σου θυμίζω ότι για να χάσεις 1 κιλό λίπος πρέπει να το "κάψεις" με φυσική δραστηριότητα και διατροφή! Και θα σου πάρει χρόνο ο οποίος εξαρτάται από το βάρος σου, το ύψος σου, τον σωματότυπό σου, το μεταβολισμό και φυσικά την κατάσταση της υγείας σου. Ο ιδανικός ρυθμός απώλειας βάρους είναι ½ με 1 κιλό την εβδομάδα, το οποίο σημαίνει να καταναλώσεις ή/και να κάψεις 3500-7000 λιγότερες θερμίδες την εβδομάδα από όσες χρειάζεσαι για να διατηρηθείς στο βάρος σου.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, κάνω online προσωπικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών διατροφής. Αν σας ενδιαφέρει προσωπική συνεδρία (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) επικοινωνήστε μαζί μου ή στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php