Κανελόνια με σπανάκι και φέτα



Μια πολύ ελαφριά, υγιεινή, εύκολη και νόστιμη συνταγή. Μπορούμε να την φτιάξουμε με φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο.

Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης και έχει μεγάλη επιτυχία 🙂

Συνταγή

Υλικά:

  • 2 πακέτα κανελόνια.
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο).
  • 2 κρεμμύδια.
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.
  • 1/2 λίτρο γάλα.
  • 1 κιλό φέτα.
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
  • Ελαιόλαδο (1/2 κούπα).

Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα μας.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, το τσιγαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι γιατί το φαγητό θα γίνει αλμυρό με την φέτα).
  3. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα κανελόνια μας.
  6. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση (μπορούμε με κουτάλι ή με τα χέρια, όπως μας βολεύει).
  7. Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω από τα κανελόνια και ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
  8. Προσθέτουμε το γάλα στο ταψί.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πάνω-κάτω για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php