Eλαφριά, πανεύκολη και οικονομική συνταγή για μανιταρόσουπα. Θα χρειαστούμε 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια που θα μας βγάλουν γύρω στις 4 μερίδες. Την έφτιαξα και την δοκίμασα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Συνταγή (4 μερίδες)
Υλικά :
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια.
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο.
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο χλιαρό.
- 3 φλιτζανια νερό.
- 2 κ.σούπας αλεύρι.
- 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος μας αρέσει.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα 3 φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.