Μικρές θυσίες που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις δίαιτα



  1. Κόψε σταδιακά την ζάχαρη στον καφέ

    Αν για παράδειγμα τον πίνεις με 2-3 κουταλιές ζάχαρη, μείωσε τις σε 1 κουταλιά ή ακόμα καλύτερα πίνε τον σκέτο. Σου υπόσχομαι ότι σε 1 εβδομάδα θα σου φαίνεται αδιανόητο το ότι τον έπινες γλυκό!

  2. Απέφυγε τα δημητριακά με ζάχαρη στο πρωινό

    Δοκίμασε καλύτερα να φας φρυγανιές χωρίς ζάχαρη με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και βραστό αυγό. Θα σε κρατήσει περισσότερες ώρες χορτάτο.

  3. Απέφυγε συνειδητά το τσιμπολόγημα

    Όταν δεν τσιμπολογάμε όλη μέρα, τρώμε με μεγαλύτερη όρεξη και συνολικά λιγότερο.

  4. Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα

    30 λεπτά περπάτημα την ημέρα φτιάχνουν την διάθεση και βοηθούν στο να μην σκεφτόμαστε συνέχεια το φαγητό. Όσο αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, θα καταφέρνουμε με λίγη προσπάθεια να χάνουμε περισσότερο λίπος το μήνα, χωρίς να ακολουθούμε κάποιο αυστηρό πρόγραμμα και χωρίς να αποκλείουμε ομάδες τροφών.

  5. Πίνε πικρά υγρά και άφθονο νερό

    Πίνε πικρά υγρά όπως σκέτο καφέ και τσάι, ζουμί από βρασμένα χόρτα με λεμόνι και τζίντζερ, χυμό γκρέιπφρουτ, κακάο χωρίς ζάχαρη κλπ. Οι πικρές γεύσεις καταστέλλουν την έντονη επιθυμία για φαγητό.
    Είναι φυσικά πολύ σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Πολλές φορές διψάμε και νομίζουμε ότι πεινάμε, οπότε να πίνουμε άφθονο καθαρό νερό.

  6. Μαγείρευε και περιόρισε το φαγητό απ'έξω

    Περιόρισε όσο μπορείς το να παραγγέλνεις φαγητό απ'έξω ή να τρως σε εστιατόρια και ταβέρνες. Ξεπέρασε την “τεμπελιά” σου, βρες εύκολες συνταγές και μαγείρεψε! Αντί π.χ. να παραγγείλεις απ έξω, φτιάξε κάτι σπιτικό, εύκολο, υγιεινό και γευστικό. Έτσι θα κάνεις οικονομία, θα τρως πιο υγιεινά και λιγότερο (μη ξεχνάς ότι όταν μαγειρεύουμε, χορταίνουμε και με τις αισθήσεις μας πιο εύκολα!). Να μαγειρεύεις και να παίρνεις σε πακέτο τα γεύματα σου στη δουλειά.

  7. Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα και μπολ

    Φάε σε μικρό πιάτο. Το μισό να είναι σαλάτα, το ¼ πρωτεΐνη και το υπόλοιπο υδατάνθρακας. Όταν χρησιμοποιούμε μικρότερα πιάτα και μπολ, έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο των μερίδων που τρώμε και αποφεύγουμε τα υπερφαγικά επεισόδια.

  8. Προσοχή στις θερμίδες που πίνεις

    Απέφυγε τους έτοιμους χυμούς εμπορίου, τα πολλά smoothies, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη. Περιορίσου σε 2 αναψυκτικά light την εβδομάδα. Αντί για χυμό, είναι καλύτερα να τρως το φρούτο ολόκληρο. Περιόρισε το αλκοόλ σε ένα με δύο ποτήρια κρασί και απέφυγε τα κοκτέιλ.

  9. Προσοχή στο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα

    Να αποφεύγεις να μαγειρεύεις με πολύ λάδι, αφού 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έχει σχεδόν 150 θερμίδες! Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούμε να μην ξεπερνάει τις 2 κ.σ. ανά μερίδα. Το ίδιο και στη σαλάτα.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, κάνω online προσωπικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών διατροφής. Αν σας ενδιαφέρει προσωπική συνεδρία (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) επικοινωνήστε μαζί μου ή στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php