Πεντανόστιμο και υγιεινό φιλέτο τόνου



Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φιλέτο με σαλάτα της επιλογής μας ή με καστανό ρύζι.

Συνταγή (2 μερίδες)

Υλικά:

  • 2 φιλέτα τόνου πάχους 2-2,5 εκατοστά το καθένα
  • Κόλιανδρος σε σπόρους
  • Μάραθος σε σπόρους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    Προσοχή: Δεν βάζουμε καθόλου ελαιόλαδο, θέλουμε το τηγάνι μας να είναι στεγνό.
  2. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα μας.
  3. Σε ένα multi ή σε ένα γουδί, αλέθουμε ελαφρώς τους σπόρους (κόλιανδρο και μάραθο).
  4. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με τους σπόρους, αλάτι και πιπέρι.
  5. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό κάθε πλευρά του φιλέτου.
    Τα φιλέτα μας πρέπει να είναι ροζ μέσα.
  6. Βγάζουμε τα φιλέτα μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγες σταγόνες λεμόνι.
  7. Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας ή με καστανό ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι του Jamie Oliver

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php