Συνταγή (16 μπάρες)
Υλικά:
180 γρ. νιφάδες βρώμης.
60 γρ. σταφίδες.
75γρ. ανάλατα αμύγδαλα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε καρύδια.
20 γρ. αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα.
120 γρ. φυστικοβούτυρο.
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup).
30 γρ. λάδι καρύδας.
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας.
2 γρ. αλάτι.
Για τη σοκολάτα:
30 γρ. κακάο.
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου.
30 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο.
2,5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας.
Εναλλακτικά για τη σοκολάτα:
100 γρ. λευκή κουβερτούρα.
2 κ.σούπας στιγμιαίος καφές.
1 χούφτα ανάλατα αμύγδαλα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι (20x20 cm).
- Τοποθετούμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την καρύδα και το αλάτι σε ένα multi. Τα αλέθουμε.
- Βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο multi με τη βρώμη και τα άλλα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα και να κρατάνε.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το πιέζουμε με ένα υγρό κουτάλι μέχρι να κάνουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.
- Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το σιρόπι σφενδάμου, το λιωμένο λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μπορούμε επίσης εναλλακτικά να λιώσουμε σε μπεν μαρί λευκή κουβερτούρα, να προσθέσουμε 2 κ.σούπας στιγμιαίο καφέ και 1 χούφτα τριμμένα ανάλατα αμύγδαλα και να ανακατέψουμε καλά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και είναι έτοιμο!
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 16 μπάρες και κάθε μπάρα έχει 200 περίπου καλές θερμίδες.
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ!
Καλή όρεξη!