Μια ελαφριά και εύκολη σαλάτα για όλους εμάς που τρώμε όσπρια, και που μπορούμε να την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.
Συνταγή (3 μερίδες)
Υλικά :
- 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα.
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια.
- 1 ματσάκι μαϊντανός.
- 4 πιπεριές φλωρίνης.
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο.
- 2 κ.σούπας ξύδι
- 1 κ.σούπας μουστάρδα.
- 1 κ.σούπας μέλι.
- 1 κ.γλυκού κάρυ.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε σε κρύο νερό τα φασόλια, και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τα ξαναβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
- Βράζουμε τις πιπεριές για 25 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κομμάτια. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμες πιπεριές σε λάδι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι και το κάρυ στη φραπεδιέρα.
- Προσθέτουμε τη σος στο μπολ με τα υλικά και ανακατεύουμε.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.