Κέικ λαδιού με πορτοκάλι



Ένα ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο κέικ που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και να το απολαύσουμε με τον καφέ μας, για πρωινό, ως απογευματινό σνακ κλπ. Δεν χρειάζεται μίξερ, τα υλικά είναι απλά (μου κόστισαν περίπου 8 ευρώ) και μπορούμε να προσθέσουμε ότι άλλο μας αρέσει, όπως ξηρούς καρπούς, μήλο, σταφίδες κλπ.

Συνταγή

Υλικά:

  • 1 ποτήρι* λάδι (εγώ χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι* ζάχαρη καστανή
  • 1 ποτήρι* φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για να αλείψουμε τη φόρμα μας
  • Αλεύρι (χρησιμοποίησα φαρίνα Γιώτης κόκκινο αλεύρι περίπου 650 γρ.)

*Το ποτήρι για το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, είναι κανονικό ποτήρι νερού (ψηλό) και γεμάτο.

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα στερεά: το αλεύρι, τις βανίλιες, 1 κ.σ. κανέλα, 1 κ.γ. σε σκόνη γαρίφαλο, 1 κ.γ. baking powder και τα ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και με ένα μεγάλο κουτάλι ή μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Παρατηρούμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην είναι πολύ αραιό το μείγμα μας (εγώ χρησιμοποίησα 650 γρ. αλεύρι).
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 170 ℃ για περίπου 45 λεπτά.
    Για να σιγουρευτούμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι και παρατηρούμε αν είναι στεγνό.

Καλή επιτυχία 🙂

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Ένα σχόλιο γράψε το δικό σου

Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php