Μια ελαφριά και πανεύκολη συνταγή για βελουτέ καροτόσουπα. Είναι πολύ νόστιμη και οικονομική. Θα χρειαστούμε 1 κιλό καρότα που θα μας βγάλουν γύρω στις 4 μερίδες. Την έφτιαξα και την δοκίμασα.
Συνταγή (4 μερίδες)
Υλικά :
- 1 κιλό καρότα.
- 1 πράσο ψιλοκομμένο.
- 1 κλωνάρι σέλερι.
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
- 3 πατάτες.
- 1 τζίντζερ.
- 1/4 κούπα λάδι.
- 1 κ.σούπας βούτυρο.
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο.
- Γιαούρτι (ή γιαούρτι σόγιας).
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3’.
- Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα σωτάρουμε για 3’.
- Προσθέτουμε 750 ml νερό και βράζουμε για 25 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’.
- Τέλος, σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι (κανονικό ή σόγιας) στη μέση και φρέσκο πιπέρι!
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.