Καροτόσουπα βελουτέ



Μια ελαφριά και πανεύκολη συνταγή για βελουτέ καροτόσουπα. Είναι πολύ νόστιμη και οικονομική. Θα χρειαστούμε 1 κιλό καρότα που θα μας βγάλουν γύρω στις 4 μερίδες. Την έφτιαξα και την δοκίμασα.

Συνταγή (4 μερίδες)

Υλικά :

  • 1 κιλό καρότα.
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο.
  • 1 κλωνάρι σέλερι.
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
  • 3 πατάτες.
  • 1 τζίντζερ.
  • 1/4 κούπα λάδι.
  • 1 κ.σούπας βούτυρο.
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο.
  • Γιαούρτι (ή γιαούρτι σόγιας).
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3’.
  2. Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα σωτάρουμε για 3’.
  3. Προσθέτουμε 750 ml νερό και βράζουμε για 25 λεπτά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα με μια ράβδο χειρός.
  5. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5’.
  6. Τέλος, σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι (κανονικό ή σόγιας) στη μέση και φρέσκο πιπέρι!

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php