Μανιταρόσουπα



Eλαφριά, πανεύκολη και οικονομική συνταγή για μανιταρόσουπα. Θα χρειαστούμε 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια  που θα μας βγάλουν γύρω στις 4 μερίδες. Την έφτιαξα και την δοκίμασα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Συνταγή (4 μερίδες)

Υλικά :

  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια.
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο.
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο χλιαρό.
  • 3 φλιτζανια νερό.
  • 2 κ.σούπας αλεύρι.
  • 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο.
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος μας αρέσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Προσθέτουμε τα 3 φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php