Μπισκότα βρώμης, με μπανάνα και σοκολάτα



Πολύ νόστιμα και ελαφριά μπισκότα βρώμης, με μπανάνα και σοκολάτα, ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με γάλα, καφέ ή σκέτα σαν σνακ. Είναι χορταστικά και μεγάλα, με μόνο 170 θερμίδες το ένα.

Συνταγή

Υλικά (για περίπου 15 κομμάτια):

  • 1 φλιτζάνι (140 γρ.) αλεύρι σικάλεως.
  • 3/4 φλιτζανιού (65 γρ.) νιφάδες βρώμης.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 γρ.) baking powder.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 γρ.) μαγειρική σόδα.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 γρ.) αλάτι.
  • 1/2 φλιτζάνι (100γρ.) ζάχαρη (λευκή ή καστανή).
  • 1/3 φλιτζανιού (80γρ.) ελαιόλαδο.
  • 1/3 φλιτζανιού (115γρ.) γάλα φρέσκο.
  • 2 βανίλιες σκόνη.
  • 1 μπανάνα.
  • 1/3 φλιτζανιού (80γρ.) κομματάκια σοκολάτας.

     

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες.

  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά.

  3. Τέλος, ψιλοκόβουμε τη μπανάνα και τη ρίχνουμε στη ζύμη μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.

  4. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί, και μοιράζουμε το μίγμα με ένα κουτάλι της σούπας σε 15 περίπου δόσεις.

  5. Ψήνουμε για 25′ λεπτά στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο.

    P1010353

  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!

Στη συνταγή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς (1/3 φλιτζανιού), μαζί με τη μπανάνα και τη σοκολάτα. Εγώ χρησιμοποίησα (θρυμμάτισα) σοκολάτα με ξηρούς καρπούς σε συνδυασμό με σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας.

Τέλος, έχω υπολογίσει τις θερμίδες και αντιστοιχούν σε 170 θερμίδες ανά μπισκότο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php