Μπιφτέκια σόγιας



Μια ελαφριά και νηστίσιμη συνταγή που μπορούμε να την φτιάξουμε είτε νηστεύουμε είτε όχι. Θα την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.

Συνταγή (2 μερίδες)

Υλικά :

  • 100 γρ. κιμάς σόγιας.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 1 βρασμένη πατάτα.
  • 1 βρασμένο καρότο.
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί.
  • 2 κ.σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος.
  • 2 κ.γλυκού ξερός δυόσμος.
  • 2 κ.σούπας αλεύρι.
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο.
  • Πάπρικα.
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τον κιμά για 20 λεπτά. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μουλιάζουμε σε νερό τις φέτες ψωμιού και αφαιρούμε την κόρα. Τις στραγγίζουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο σφιχτή ζύμη.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  5. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 1 ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php