Θα φτιάξουμε ντοματόσουπα με μικρό ζυμαρικό. Είναι ελαφριά, πανεύκολη και πολύ νόστιμη. Την έφτιαξα και την δοκίμασα. Την προτείνω για ένα ελαφρύ γεύμα!
Συνταγή (4 μερίδες)
Υλικά:
- 1 κουτί χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές ντοματοπελτέ.
- 1 φλιτζάνι μικρό ζυμαρικό (κουσκουσάκι, πεπονάκι κλπ).
- Ελαιόλαδο.
- Χυμό λεμονιού.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Σε 1½ λίτρο νερό βάζουμε 1 κουτί ντοματοχυμό ή 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ.
- Προσθέτουμε 3 κ.σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε για 3 λεπτά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζυμαρικό μας, ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το ζυμαρικό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα . Το ανακατεύουμε αραιά για 7 περίπου λεπτά.
- Τέλος σερβίρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε χυμό λεμονιού!
Καλή όρεξη!
Ένα σχόλιο γράψε το δικό σου
Καλησπέρα πόσα γραμμάρια πρέπει να είναι η φυσιολογική μερίδα φαγητού το μεσημέρι;