Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φιλέτο με σαλάτα της επιλογής μας ή με καστανό ρύζι.
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά:
- 2 φιλέτα τόνου πάχους 2-2,5 εκατοστά το καθένα
- Κόλιανδρος σε σπόρους
- Μάραθος σε σπόρους
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσοχή: Δεν βάζουμε καθόλου ελαιόλαδο, θέλουμε το τηγάνι μας να είναι στεγνό. - Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα μας.
- Σε ένα multi ή σε ένα γουδί, αλέθουμε ελαφρώς τους σπόρους (κόλιανδρο και μάραθο).
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με τους σπόρους, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό κάθε πλευρά του φιλέτου.
Τα φιλέτα μας πρέπει να είναι ροζ μέσα. - Βγάζουμε τα φιλέτα μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγες σταγόνες λεμόνι.
- Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας ή με καστανό ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι του Jamie Oliver