Ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ)



Πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή, την έφτιαξα την δοκίμασα και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα ή σος γιαουρτιού!

Συνταγή (2 μερίδες)

Υλικά:

  • 150 γρ. ξερά αποφλοιωμένα ρεβίθια.
  • 1 κρεμμύδι.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο.
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (τα φύλλα).
  • 1 κ.γλ. κύμινο.
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο.
  • 1-2 πρέζες καυτερό πιπέρι.
  • ½ κ.γλ. baking powder.
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.
  • Αλάτι.

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ρεβίθια για 60’ μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τα σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εγώ χρησιμοποίησα ραβδομπλέντερ) μέχρι να γίνουν σφιχτή αλοιφή. Αν δεν γίνει σφιχτή και στερεή προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπιφτέκια.
  6. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο αναποδογυρίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Έτοιμα!

Καλή όρεξη! Τη συνταγή την βρήκα εδώ!

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php