Σαλάτα με γαρίδες



Μια ελαφριά και νηστίσιμη σαλάτα με γαρίδες, μαρούλι, καλαμπόκι, πιπεριές και ντοματίνια. Είναι ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της. Θα την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.

Συνταγή (2 μερίδες)

Υλικά :

  • 1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες μεσαίες σε μέγεθος.
  • 1 μαρούλι.
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι.
  • 2 πιπεριές φλωρίνης.
  • 2 πράσινες πιπεριές.
  • Ντοματίνια.
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • Το χυμό από 2 λεμόνια.
  • ½ ματσάκι άνηθος.
  • ½ κ.γλυκού ζάχαρη.
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά. Τις καθαρίζουμε.
  2. Σε ένα ποτήρι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.. Προσθέτουμε στις γαρίδες.
  3. Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια.
  4. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, από πάνω το καλαμπόκι, τις πιπεριές και προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες από το λαδολέμονο.
  6. Ρίχνουμε το λαδολέμονο.
  7. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τον άνηθο.

Καλή όρεξη!

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php