Συνταγή (8-10 μερίδες)
Υλικά :
- 4 φλιτζ. νιφάδες βρώμης.
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια.
- 1 φλ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
- 2 κ.σούπας κράνμπερυς ή σταφίδες.
- 1 κ.σούπας καρύδα αποξηραμένη και τριμμένη.
- 1 βανίλια.
- 5 κ.σούπας λάδι καρύδας.
- 5 κ. σούπας μέλι.
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το ανακατεύουμε με το μέλι.
- Προσθέτουμε το λάδι και το μέλι στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω σε μια λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).
- Έτοιμη η γκρανόλα μας!
Καλή όρεξη! (Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα ή και σκέτη, αποτελεί ένα ιδανικό σνακ με καλές θερμίδες που θα μας κρατήσει χορτάτους και θα μας δώσει ενέργεια!).