Συμβουλές για φαγητό εκτός σπιτιού



Είτε θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή μας για να χάσουμε βάρος, είτε θέλουμε να συντηρηθούμε στα κιλά μας χωρίς να αποξενωθούμε κοινωνικά (για παράδειγμα, αν μας καλέσουν για φαγητό έξω από το σπίτι), θα βρούμε καλές επιλογές σε αυτό το βίντεο και άρθρο.

Ταβέρνα

Αν πάμε σε ταβέρνα, ας προτιμήσουμε κάποιο ψητό κρέας (μπριζόλα, μπιφτέκι) και να το συνοδεύσουμε με σαλάτα. Μπορούμε να ζητήσουμε να συνοδεύει το πιάτο μας λίγο ρύζι αντί για πατάτες.

Αν έχουμε όρεξη να φάμε κάτι τηγανητό ας προτιμήσουμε κολοκυθάκια τηγανιτά (με μέτρο) και 1 κ.σ. τζατζίκι. Αν επιλέξουμε κοτόπουλο ψητό ας αφαιρέσουμε την πέτσα.Καλή επιλογή είναι και το ψαρονέφρι. Ας αποφύγουμε το αρνί γιατί έχει πολύ λίπος. Αν φάμε ρύζι ας αποφύγουμε το ψωμί, ή αν δεν φάμε ρύζι ας αρκεστούμε σε 1 φέτα!

Σουβλατζίδικο

Αν πάμε σε σουβλατζίδικο, ας επιλέξουμε καλαμάκια κοτόπουλο, ή τυλιχτό με αλάδωτη πίτα χωρίς πατάτες.

Αν θέλουμε να φάμε μερίδα ας πάρουμε γύρο κοτόπουλο ή ντονέρ, να φάμε ½ πίτα και να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Γενικά ας αποφύγουμε τις τηγανητές πατάτες απ’έξω. Είναι συνήθως μαγειρεμένες με φοινικέλαιο, που είναι ότι χειρότερο. Αν έχουμε μεγάλη επιθυμία να φάμε πατάτες ας καταναλώσουμε 3-4.

Ψαροταβέρνα

Αν πάμε σε ψαροταβέρνα οι επιλογές είναι πολλές. Ας προτιμήσουμε το ψητό ψάρι, τα ψητά καλαμάρια, το μαρινάτο γαύρο, το χταποδάκι βραστό ή ψητό, τις σουπιές, τα θαλασσινά, και ας τα συνοδεύσουμε με σαλάτα. Μπορούμε επίσης να φάμε γαύρο τηγανητό ή αθερίνα με μέτρο.

Ιταλικό εστιατόριο και πιτσαρία

Αν πάμε σε Ιταλικό εστιατόριο μπορούμε να φάμε ένα πιάτο με μια «απλή» σάλτσα ντομάτας, λαχανικών, θαλασσινών, πέστο, τόνου ή σολομού, κατά προτίμηση χωρίς κρέμα γάλακτος, κιμά ή αλλαντικά. Αν η μερίδα είναι μεγάλη ας φάμε τα ¾ του πιάτου.

Στην πιτσαρία ας προτιμήσουμε την πίτσα μαργαρίτα (ντομάτα τυρί) ή πίτσα με λαχανικά. Ας φάμε 2 κομμάτια και ας την συνοδεύσουμε με σαλάτα με ελαιόλαδο και όχι κάποια σος.

Σαντουιτσάδικο

Αν πάμε στο φαστ-φουντ ή το σαντουιτσάδικο ας επιλέξουμε μία σαλάτα που θα φτιάξουμε μόνοι μας από το salad bar ή μία έτοιμη σαλάτα (π.χ. τόνου, του σεφ, του Καίσαρα, με ντάκο), αλλά ζητάμε να μην έχει σος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ξίδι.

Από σάντουιτς επιλέγουμε με τυρί, ντομάτα και ελιές ή με ψητά λαχανικά ή με γαλοπούλα και τυρί ή με κοτόπουλο ή με τόνο και λαχανικά, αλλά χωρίς σος. Μία άλλη επιλογή είναι η ντομάτα-μοτσαρέλα.

Αν πάλι θέλουμε να φάμε χάμπουργκερ ας προτιμήσουμε 1 απλό χωρίς τυρί ή μπέικον, με λαχανικά (μαρούλι, ντομάτα).

Ας αποφύγουμε τα αναψυκτικά με ζάχαρη, ας προτιμήσουμε τα light αναψυκτικά και αυτά με μέτρο γιατί είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας.

Κινέζικο

Στο κινέζικο ας ξεκινήσουμε με μια σούπα και σαν κυρίως ας επιλέξουμε μοσχάρι ή κοτόπουλο με λαχανικά.

Αν θέλουμε ρύζι ας προτιμήσουμε στον ατμό ή βραστό αντί για τηγανιτό. Ας μοιραστούμε το επιδόρπιο.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, κάνω online προσωπικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών διατροφής. Αν σας ενδιαφέρει προσωπική συνεδρία (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) επικοινωνήστε μαζί μου ή στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php