Μια πολύ ελαφριά, υγιεινή, εύκολη και νόστιμη συνταγή. Μπορούμε να την φτιάξουμε με φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο.
Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης και έχει μεγάλη επιτυχία 🙂
Συνταγή
Υλικά:
- 2 πακέτα κανελόνια.
- 1 1/2 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο).
- 2 κρεμμύδια.
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό.
- 1/2 λίτρο γάλα.
- 1 κιλό φέτα.
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
- Ελαιόλαδο (1/2 κούπα).
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα μας.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το τσιγαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι γιατί το φαγητό θα γίνει αλμυρό με την φέτα).
- Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τα κανελόνια μας.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση (μπορούμε με κουτάλι ή με τα χέρια, όπως μας βολεύει).
- Απλώνουμε το γιαούρτι πάνω από τα κανελόνια και ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
- Προσθέτουμε το γάλα στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πάνω-κάτω για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!