Συνταγή
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι
- 5-6 πιπεριές
- 4 ντομάτες
- 1 αυγό
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 5-6 κολοκυθάκια
- 1 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κιμά από το κοτόπουλο, το γιαούρτι, το αυγό, τη φρυγανιά, 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη, 1 κ.γ. κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
- Στο multi προσθέτουμε 1 κρεμμύδι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 ντομάτα, και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο μπολ με τα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ταψί τα μπιφτέκια και ανάμεσα τους ρίχνουμε πιπεριές, κολοκυθάκια και ντομάτες. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σος γιαουρτιού ή γουακαμόλε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη.