Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, μπρόκολο και πιπεριές. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και ίσως ένα από τα πιο θρεπτικά γεύματα που μπορούμε να καταναλώσουμε. Εύκολη στην παρασκευή της και οικονομική. Ιδανική για χορτοφάγους. Την έφτιαξα και σας την προτείνω.
Συνταγή (2 μερίδες)
Υλικά:
- 150 γρ. κινόα.
- 1 μπρόκολο.
- 2 πιπεριές πολύχρωμες.
- 2 ώριμα αβοκάντο.
- 2 λάιμ.
- 1 τζίντζερ.
- 1 κ.σούπας μέλι.
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- Φρέσκος δυόσμος.
- Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα.
- Βράζουμε την κινόα σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά.
- Όση ώρα βράζουμε την κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ τριμμένο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα αβοκάντο και τις φουντίτσες από το μπρόκολο.
- Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά (πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο) με την βινεγκρέτ.
- Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε, την ξεπλένουμε με κρύο νερό και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.
- Τέλος, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ.