Σπιτική σοκολάτα με φρούτα



Θα φτιάξουμε σπιτική σοκολάτα με φρούτα (μπανάνα, πορτοκάλι, ακτινίδιο και αχλάδι). Είναι υγιεινή και πολύ νόστιμη, πανεύκολη στην παρασκευή της και ότι πρέπει για τις γλυκές μας λιγούρες!

Συνταγή

Η συνταγή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και για vegan (αυστηρούς χορτοφάγους) αντικαθιστώντας το μέλι με maple syrup (σιρόπι σφενδάμου).

Υλικά (σοκολάτα για 2-4 μερίδες):

  • 30 γρ. κακάο (σκόνη)
  • 30 γρ. λάδι καρύδας
  • 80 γρ. μέλι ή maple syrup
  • 1 βανίλια (σκόνη)
  • 20 ml γάλα αμυγδάλου ή κανονικό
  • Αλάτι, πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
  • Φρούτα της επιλογής μας

Εκτέλεση:

Ο χρόνος εκτέλεσης δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά!

  1. Σε μία κούπα βάζουμε τα 30 γρ. λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι σχεδόν πάντα σε στερεή μορφή. Για να το χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται να το λιώσουμε. Αν είναι καλοκαίρι και έχει ζέστη, το λάδι θα είναι ήδη λιωμένο (θα είναι ήδη σε υγρή μορφή μέσα στο βάζο). Αν όχι, το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων (15-30 δευτερόλεπτα) ή σε ένα μπρίκι.
  2. Στην κούπα με το λιωμένο λάδι καρύδας προσθέτουμε το μέλι (ή το ή maple syrup), τη βανίλια, το κακάο και το γάλα (το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό).
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί η σοκολάτα μας. Μπορούμε να τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι ή ακόμα και με μία φραπεδιέρα!
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα μία μικρή πρέζα αλάτι, ελάχιστο πιπέρι καγιέν και προαιρετικά ελάχιστο τσίλι (σε σκόνη).
  5. Ανακατεύουμε και η σοκολάτα μας είναι έτοιμη!
  6. Κόβουμε τα φρούτα μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε μπανάνα, αχλάδι, πορτοκάλι και ακτινίδιο) και τα βάζουμε σε μία πιατέλα ή ένα μπολ.
  7. Περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω στα φρούτα ή τη σερβίρουμε σε ένα μικρό μπολ.

Τη σοκολάτα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για όσο θέλουμε και αργότερα είτε τη ζεσταίνουμε, είτε την τρώμε σε στερεή μορφή 😉

Καλή επιτυχία!

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, κάνω online προσωπικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλών διατροφής. Αν σας ενδιαφέρει προσωπική συνεδρία (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) επικοινωνήστε μαζί μου ή στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php