Σαλάτα με ζυμαρικά



Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο της δίαιτας των 3 ωρών. Είναι απλή και μπορούμε να τη φτιάξουμε για μεσημεριανό ή και βραδινό. Συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη στη σωστή αναλογία βάση της συγκεκριμένης δίαιτας.

Συνταγή

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 225-250 γρ. τορτελίνια με τυρί, ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
  • 1 1/2 φλιτζάνι κομμένο μπρόκολο.
  • 3/4 του φλιτζανιού λεπτοκομμένα καρότα
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο.
  • 1/4 του φλιτζανιού ξύδι.
  • 1 κ.γλυκού μουστάρδα.
  • 1/4 κ.γλυκού μαύρο πιπέρι.
  • 1/8 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένος ή πολτοποιημένος φρέσκος βασιλικός.
  • 4 φύλλα μαρουλιού.
  • 1 φλιτζάνι τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
  • 4 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες.

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά. 2 λεπτά πριν από το τέλος, προσθέτουμε το μπρόκολο και τα καρότα. Τα ζυμαρικά πρέπει να είναι τρυφερά και τα λαχανικά τραγανά.
  2. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, και τα σουρώνουμε ξανα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα σέικερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα ζυμαρικά και τα λαχανικά, προσθέτουμε το βασιλικό και τον αλείφουμε παντού.
  5. Βάζουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε 4 πιάτα. Πάνω σε κάθε φύλλο βάζουμε 1/4 από τη σαλάτα μας.
  6. Τέλος, προσθέτουμε σε κάθε πιάτο 1/4 του φλιτζανιού τυρί cottage, και 1 αυγό.

 

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php