Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια



Μια ελαφριά και εύκολη σαλάτα για όλους εμάς που τρώμε όσπρια, και που μπορούμε να την απολαύσουμε σαν κυρίως γεύμα.

Συνταγή (3 μερίδες)

Υλικά :

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα.
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • 1 ματσάκι μαϊντανός.
  • 4 πιπεριές φλωρίνης.
  • 5 κ.σούπας ελαιόλαδο.
  • 2 κ.σούπας ξύδι
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα.
  • 1 κ.σούπας μέλι.
  • 1 κ.γλυκού κάρυ.
  • Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε σε κρύο νερό τα φασόλια, και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Τα ξαναβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
  2. Βράζουμε τις πιπεριές για 25 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κομμάτια. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμες πιπεριές σε λάδι.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι και το κάρυ στη φραπεδιέρα.
  6. Προσθέτουμε τη σος στο μπολ με τα υλικά και ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή με δικές μου παραλλαγές τη βρήκα εδώ.

Χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια;

Επικοινωνήστε μαζί μου και κλείστε ένα ραντεβού στο γραφείο μου, έτσι ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και διατροφικές συνήθειες. ΤΖΕΝΗ ΙΟΡΔΑΝΩΦ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


Το σχόλιο σου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

css.php